Bra planering krävs för lyckat event

Ska du ha ett event för företaget och letar ställe där ni kan hålla till? Eller planerar du ett bröllop? Släktträff? Dop? 50-års kalas? Gemensamt för alla dessa event är den viktiga planeringen innan själva eventet. Ju bättre planering, desto mer lyckat event. Det är inte helt enkelt att planera dessa eller liknande event. De som är erfaren kanske inte alls har några svårigheter med det utan har säkert varit med om det mesta; som att maten inte blir lagad i tid, till att artister ställer in eller så har inbjudningskorten inte kommit fram. Det är mycket som kan gå galet, men den som är van att planera olika event har is i magen och en stor portion flexibilitet och kan hitta lösningar i sista minuten. Just förmågan att tänka om och improvisera är en av de egenskaper som krävs om man ska bli en bra festfixare.

Michael Bindefeld har satt ribban högt

Sådana kända festfixare som Bindefelt har verkligen satt sin ribba högt. Hans event är väldigt proffsigt gjorda, inte så konstigt om han oftast anlitas när kändisar ska ha något som de ska fira. Han har väldigt genomtänkta koncept; allt från inbjudningar till bordsdekorationer och artister är in i minsta detalj. Skulle någon fråga honom om det viktigaste med hand festfixande skulle han säkert svara planeringen. Någon har någon gång sagt att ju mer man satsar på en fest, i tid och pengar, desto mer lyckat blir det. När gästerna ser att du har lagt ner mycket på festen, desto gladare blir de och bjuder tillbaka i form av atmosfär. Magdalena Ribbing, må hon vila i frid, sa en gång att gästerna ska stå för själva trivseln under en fest. Det måste inte vara värden, eller värdinnan. De har nog med att se till att allt flyter; förtäring, underhållning och så vidare.

Formella event

Hur är det på formella event? Oftast handlar sådana om presentationer av nyheter, nya produkter, bokreleaser och dylikt. Då brukar man oftast bjuda in gäster som har direkt anknytning till boken som presenteras, bjuda på något att äta och dricka och ha någon musikunderhållning. Framför allt gäller det vid en bokrelease att man har någon skylt som talar om hur boken ser ut, vad den heter och författarens namn så att alla ser det.  Handlar det om någon ny produkt som ska lanseras, gäller även att skylten informerar om nyheten. Även utanför lokalen där eventet hålls, brukar man annonsera med stora skyltar vad som äger rum. Bäst är skyltarna som är verklighetstrogna och avbildar bokens författare. Det är bland den allra bästa reklamen. Läs här för mer information om skyltar.

Bra planering krävs för lyckat event