Rätt förberedd inför presentationen

kvinna håller i presentation

Att komma väl förberedd till en presentation är ett av nyckelelementen som krävs för att det ska bli lyckat. Och då menar jag inte endast att du ska vara förberedd genom att ha läst på och övat på din presentation – förberedelserna gäller även presentationsteknik och till viss del utseende.

Viktigt att ge ett seriöst intryck

När man håller i en presentation är det viktigt att kunna nå ut till många människor på en gång. För att göra detta är det bra om det finns så få distraktionsmoment som möjligt för åhörarna att störa sig på. Se till att du är välklädd och att kläderna inte sticker allt för mycket i åskådarnas ögon. Välj gärna releativt neutrala färger och inte alltför vågade kompositioner som kan riskera att distrahera åskådarna från det viktiga budskapet.

Fixa frisyren innan presentationen

Det är även viktigt att du utstrålar självförtroende och självkänsla när du håller i en presentation. Därför är det av vikt att du är helt nöjd med hur du ser ut och vad du har att säga. Vill du försäkra dig om att du ger ditt bästa kan du exempelvis gå till en frisör innan själva presentationen för att på så sätt ge dig själv en extra kick samtidigt som du eliminerar ett osäkerhetsmoment. Det finns många duktiga frisörer där ute som gärna kommer med tips på bra frisyrer som passar för större evenemang.

Glöm inte att repetera

Innan större presentationer kan det vara bra att gå genom hela skeendet hemma som en del av förberedelserna. På så sätt kommer du känna dig säkrare och tryggare när det väl är dags att göra det på riktigt. Öva gärna till hundra procent genom att sätta på dig de kläder som du vill ha, fixa frisyren och prova även gärna att göra det framför en mindre publik. Varför inte låta familjen vara testpiloter och fungera som bollplank under generalrepetitionen.

Lita på dig själv

Har du gjort dina förberedelser ordentligt finns det ingenting som kan hindra dig. Se till att njut av tillfället att prata inför en stor mängd människor och lita på att din kompetens och kunskap räcker för att göra dem intresserade.

Rätt förberedd inför presentationen
Märkt på: