5 tips för dig som ska hyra foodtruck

En foodtruck kan användas som ”matvagn” vid en större fest likväl på en festival. Men de används även inom marknadsföring för att nå ut ett tydligt budskap. Oavsett varför du vill hyra en foodtruck så bör du tänka över följande:
Finns behov av el och vatten?
En fördel med foodtruck är dess mobilitet. Det behövs inte ens kopplas in vatten eller el. Men allt beror på hur länge som den ska användas och dessutom vad som ska tillagas. Prata med de som hyr ut dessa fordon och beskriv hur den är tänkt att användas. Kanske finns möjlighet att koppla in el om behovet uppstår. Detta inte minst om den ska stå ”öppen” under längre tid.
Hur många ska äta?
Ska ni ha ett bröllop eller fest och tänker hyra foodtruck istället för catering? Börja då med att kontrollera hur många gäster som kommer och att den foodtruck ni tänkt hyra är anpassad för så många gäster. Det finns fordon där man kan laga mat till ett tiotal personer men även de som klarar betydligt mer än så.
Se upp med allergier och specialkost
Kolla även upp på gästlistan om det är någon som behöver specialkost. Kanske vegetarisk mat, vegansk mat, glutenfri osv. Självklart kan menyn justeras så att den passar alla men man bör tänka till. Är det gäster med stark nötallergi kanske det inte så smidigt att boka en vagn där man ofta stått och sålt nötter och annat naturgodis.
Hyra vagn eller även personal
En del företag hyr enbart ut foodtrucks om det även följer med personal som sköter tillagningen av maten. Hos andra går det att hyra utan medföljande personal. Vad passar dig bäst? Det är behändigt och enkelt att hyra inklusive personal eftersom de kan alla maskiner och exakt hur måltiderna ska tillagas. Få med säkerhet ett gott resultat i dubbel bemärkelse.
Samtidigt blir det billigare att hyra en vagn utan personal. Man bör däremot ha viss kunskap om hur allt fungerar i detta fall. Ett alternativ är att man får en enklare genomgång av de köksmaskiner som finns. Någon specifik utbildning behövs däremot inte. vegoschmegan.se/ hyr ut sin foodtruck och serverar suverän vegansk mat. 
Matlagning eller popuptruck
Man kan kategorisera foodtrucks i två olika kategorier. Ena är de fordon där man kan tillaga maten från grunden och att därmed råvaror förvaras i kyl och frys. Den andra är anpassad för att klara av varmhållning och kylhållning av redan tillagad mat. Detta gör att man bara serverar maten via vagnen. De har bägge sina fördelar och man bör därmed tänka över vilken av dessa två som passar bäst.

5 tips för dig som ska hyra foodtruck