Catering underlättar konferensen

Mat och dryck är extremt viktig då man talar om konferenser. Inte minst om man ser till att koncentrationen måste vara på topp genom kanske en hel helg hos deltagarna. Börjar man dippa, känner att tröttheten slår till och att blodsockret börjar nå kritiska nivåer så måste det finnas näring att fylla på depåerna med. Att dels se till att det alltid finns frukt och grönt i konferenslokalen är en sak – detsamma gäller tillgång till färskt vatten.

Någon gång under dagen så är det också dags för lunch och här skulle vi vilja slå ett slag för catering. naturligtvis beror valet av catering eller inte på var konferensen sker. Äger den rum i vanliga lokaler där det inte finns möjlighet att förboka mat – som fallet är i många fall – så är definitivt catering ett bra alternativ. Hur ska man då tänka gällande catering? Vi har samlat några tankar.

Några viktiga tankar om catering

  • Servicen: Ni kommer inte att ha ett hav av tid att förhålla er till. Lunchen handlar inte om någon längre sittning. Därför ska företaget ni anlitar för catering kunna garantera att allt finns på plats vid utsatt tid och att det inte kommer att handla om några förseningar
  • Maten. Varm mat eller kall? Det finns massor av fördelar med båda dessa och om vi skulle välja något för er konferens så skulle vi nog luta åt någonting kallare – exempelvis i form av sallader. Det finns en risk i att deltagarna blir stinna och trötta om lunchen är för tung. En gräddig gryta må låta lockande; men särskilt uppiggande kommer den knappast att vara. Idag är en sallad heller inte synonymt med en trist grönsallad med några pliktskyldiga räkor placerade på toppen. Nej, dagens catering handlar om spännande rätter – även vegetariska sådana – från alla världens hörn
  • Snacks, mellanmål och energikickar: Om ni ändå tänkt er att beställa catering till er lunch vid konferensen i Stockholm – se till att löpa linan ut och planera för mellanmål också. Här kan vi nämna att det ofta går att beställa nyttiga smoothies, härliga wraps och andra saker som både stillar hunger och ger er nödvändig energi att klara av all information som delges under en intensiv konferens.
  • Priset: De flesta företag inom catering håller rimliga priser. Åtminstone om man ser till Stockholm där man sett att den höga konkurrensen fått priserna att dippa lite. Gällande priset kan vi säga följande: det är bättre att du fokuserar på att hitta högre kvalitet än på att leta efter ett företag vars catering är några kronor billigare. Det viktigaste är att maten är välsmakande och att alla de krav ni ställer och de behov ni har blir uppfyllda. Att betala billig kan i slutändan stå er dyrt – sett till vilken typ av mat ni slutligen får för dessa pengar.
Catering underlättar konferensen