Färgsätt kontoret för mer energi

Har du varit inne på ett kontor så har du varit inne i alla. Det är en naturligtvis en överdrift, men den har tillräckligt med korn av sanning i sig för att vi ska kunna fortsätta vår poäng. För; hur ser det ut på de flesta kontor i Sverige och Stockholm? Det handlar om att man har vita väggar och någon typ av basfärg – gärna grått – som löper i allt från gardiner, mattor och vidare till bord och stolar. Har företaget i fråga någon färggladare logotyp så kanske den färgen också syns lite varstans – men i övrigt: inga överraskningar.

Många företag spelar lite för säkert i detta. Man vill inte störa sig med de anställda, kunderna, eventuella finansiärer/affärspartners och andra besökare. Det gör att man håller allting neutralt och aldrig tar ut svängarna. Vi skulle därför råda till att man tänker om.

Färg är nämligen någonting som har en koppling till hur vi mår. Vissa färger ger harmoni, andra ger energi och några skapar irritation. Med reservation för det självklara – att smaken är som baken – så kan färger definitivt komma att påverka det intryck man som företagare vill ge besökare och färger kan definitivt påverka de anställdas trivsel och därmed också deras prestation. Alltså: ta ut svängarna lite och öka trivseln och produktionen på ert kontor i Stockholm.

Anlita en målare och en inredningsarkitekt

Vi har all förståelse för att man som företagare håller sig lite restriktiv gällande färger och nyanser. Saknar man kunskap så är det lättare att låta exempelvis vitt och grått utgöra basen. Men, det finns yrkesmän- och kvinnor som kan hjälpa till och skapa en mer personlig atmosfär och ett mer unikt kontor. Att anlita en inredningsarkitekt är en god idé som skapar ett stort mervärde.

Vi ska klargöra en sak: då vi talar om att ta ut svängarna så menar vi inte per se att den stora penseln ska åka fram. Det handlar inte om chockrosa väggar, lila tak, orange golv och så vidare – det handlar om att skapa harmoni och att våga färgsätta rätt. De anställda ska inte kliva in i någon typ av upp-och-ner-värld där de får ont i huvudet efter en arbetsdag. En inredningsarkitekt kan skapa en spännande plats även genom att använda sig av naturliga färger och naturliga material.

Det andra steget i att skapa en mer inbjudande kontorsmiljö i Stockholm handlar om att anlita en målare för att sätta färgen på plats. Denne målare kan gärna och med stor fördel involveras på ett tidigt stadie där han kan diskutera med er inredningsarkitekt om vilka färger, toner och nyanser som är tilltänkta. Själva jobbet behöver inte ta så lång tid (naturligtvis beroende på hur mycket som ska målas och hur stort kontoret är) och anlitar ni rätt målare så kommer det att vara bestående.

Hitta rätt målare genom referenser

Rätt målare arbetar effektivt – utan fusk – och kan ge er ett målarjobb som håller i längden. Det bästa sättet – både gällande inredningsarkitekt och målare – är att kontakta så många som möjligt, ta in offerter och höra med referenser.

Det senare är lite viktigare gällande en inredningsarkitekt än för en målare. Se vilka kontor/butiker som inredningsarkitekten lagt sin hand på tidigare och om dessa objekt ligger nära den lösning ni tänkt er på ert kontor i Stockholm.

Här finns en målare vi kan rekommendera.

Färgsätt kontoret för mer energi