Här har du maten till företagseventet!

Vad tycker du är festligt när man bjuder på fest? De flesta som äter snabbmakaroner och färdiglagade köttbullar till vardags, tycker nog inte att det är så festligt att bli bjudna just på den kombinationen när de blir bjudna på fest. Däremot kanske de tycker det är festligt att bli bjudna på laxcarpaccio med slungad potatis i senapsdressing. Den som brukar äta sushi och sashimi till vardags, kanske inte tycker att laxcarpaccio med senapsslungad potatis är så festlig. Då kanske de anser att ostron med champagne däremot är festligt.

Vad är festligt och inte är personligt

Som synes är det väldigt olika vad man tycker är festligt. Varje person har sin egen smak och egna erfarenheter av vad som är ”vardagsmat” och vad som är ”festmat”. Så vad ska man bjuda på för att det ska bli tillräckligt festligt, så att tillräckligt många, som antingen äter köttbullar och snabbmakaroner till vardagsmat, men även de som äter sushi ska tycka att det är tillräckligt fin och festlig mat och dryck? Det lättaste är att ta höjd på dem som äter sushi till vardags. Då kan man bjuda på det som är ännu festligare än just sushi, då kan man bjuda på en skaldjursbuffé (går alltid hem), eller en fin tapasmeny, med goda små rätter, men många sådana.

Även en enkel middag är festlig – huvudsaken är att den är god. Och ska en enkel middag bli god, krävs det att man använder sig av de bästa råvarorna. Råvaror är viktiga för smakens skull. Så är det.

Catering är bäst för att få alla röra på sig

Då är catering en bra idé. Beställer man en buffé med många goda och väl tillagade saker och små rätter (eller stora) så hittar alla något som just de tycker om. Är någon vegetarian, vegan, laktosintolerant eller glutenallergiker, hittar alla något som just de kan äta. Ett buffébord är bra att arrangera för att få gästerna att gå omkring och också röra på sig. När gästerna rör på sig börjar de prata med varandra och är det just det man är ute efter; ett skönt mingel är just en buffé den bästa idén.

Beställ catering från en erfaren lunchrestaurang

Ska du beställa catering är det en bra idé att beställa den från en restaurang som har många års erfarenhet av att göra mat till många gäster. Är det så att det festliga tillfället ska äga rum i Stockholm, eller Uppsala, kan vi rekommendera att googla ”catering Uppsala” för att få några bra förslag på firmor på catering som finns i det området. Här kan du läsa mer.

Här har du maten till företagseventet!
Märkt på: