Konferens på Franska rivieran – Vad väntar?

Konferens i Sverige eller på konferens på Franska rivieran? Valet är nog ganska lätt. Många skulle välja rivieran med dess härliga väder, fina hotell och vackra natur. Det tar även enbart 2,5 timme att flyga hit från Sverige vilket gör det till en ort som bra för konferenser även om det bara handlar om en helg. Några av de orter som konferensresor ofta bokas i är Nice, Antibes och Monaco. Alla ligger bekvämt nära flygplatserna vilket gör att man snabbt är på plats. 

Hotell och konferens

Ett stort antal hotell på franska rivieran har möjlighet att erbjuda konferenser, lokaler och service kring detta. Det finns däremot en stor fördel att höra av sig i god tid om önskemål finns om extra stora samlingslokaler eller andra specifika önskemål. 

Utflykter

Många nöjer sig med att sola och bada i närheten av hotellet. Efter en dag på konferens kan det vara skönt att minimera intrycken och bara slappa. Andra söker sig in till pulserande nattliv på kvällen. 

De flesta företag som har konferens utomlands väljer att boka in minst en gemensam utflykt. Ett sätt att umgås lite lättsammare och ta del av vad rivieran har att erbjuda. Några exempel är:

  • Sightseeing på segway – Åk omkring i Nice och se staden från segway. Det tar inte lång tid att lära sig grunderna i detta smidiga fordon. 
  • Boulturnering – Frankrike är boulens hemvist så varför inte spela en turning med riktiga regler med en efterföljande middag. 
  • Vingårdsbesök – Även vin är starkt förknippat med Frankrike. Under ett par timmar kan besök ske på en vingård där man får lära sig mer om viner och hur dessa framställs. 
  • En dag i Monaco – Det är världens minsta land och ett utflyktsmål som kan imponera. Monaco har ett mäktigt uteliv, ett flertal casinon och många lyxbilar att titta på. Deras skatteregler gör att många rikare personer flyttar hit delar av sina liv. 

Så bokas konferensen

En enkel väg är att kontakta ett eventföretag eller konferensföretag som till exempel SOF Event i Sverige som har Rivieran i sitt utbud över resmål där konferenser kan genomföras. Kontakta dem via telefon eller mail med önskemål kring resan och förvänta dig få offert inom 24 timmar. De flesta företag är mycket snabba på att sätta ihop ett passande paket tack vare att de har så många kontakter inom branschen. 

På offerten framgår hur lång tid ni har på er att bestämma er för just detta förslag. Passar det in företaget tas kontakt med eventbolaget varpå kommande konferensresa är inbokad och ordnad. 

Konferens på Franska rivieran – Vad väntar?