Tro inte på allt som du tänker!

Rekrytering av chef

Uttrycket ”tro inte på allt som du tänker” har snurrat runt på internet i ganska många år, nu. Det är svårt att fastställa varifrån det ursprungligen kom från, men uttrycket är inte desto mindre sant för det. Våra tankar är ganska bedrägliga, det vill säga, de kan lura oss på många sätt.

Då kan tankarna lura en

Tänk dig det scenario att du inte kan simma, men du har precis anmält dig till en simkurs. Du står nu invid poolkanten. Framför dig har du många fler som också ska lära sig att simma. I poolen står en simlärare som ska lära dig att ta dina första simtag och lära dig flyta i vattnet. Om du i den här situationen tänker ”det kommer aldrig att gå”. ”Jag kommer aldrig att lära mig simma”. Du kanske tänker att du har sett stenar som sjunker till botten i vattnet och aldrig mer kommer upp till ytan. Sedan tänker du på din egen vikt, och tänker att du väger bra mycket mer än den där stenen som du såg sjunka ner till botten. Om du fortsätter att tänka att du aldrig kommer att lära dig att simma och vägrar därför att göra något mer än stå på botten av poolen så att du inte sjunker ner som en sten till poolens botten, kommer du förmodligen aldrig att lära dig simma.

Tankarna leder dig

Men om du istället tänker att du kommer absolut att lära dig simma, bara du inte står på stället på poolens botten. Om du istället gör som simläraren säger till dig att göra och litar på den lärarens ord, och gör som de andra och i alla fall provar att lära dig simma och tänker att det är fullt möjligt för dig att lära sig simma, då kommer du att lära dig simma. Det som från början verkade logiskt; nämligen att man sjunker om man inte står på botten, faktiskt var helt fel, därför att om man vågar släppa taget om den tanken och lär sig hur man kan flyta i vattnet och faktiskt ta sig fram genom att röra på kroppen på ett sådant sätt att vattnet faktiskt kan bära en framåt, eller bakåt, ja då har tankarna lärt dig att du kan simma.

Tankarna kan lära sig nya saker

Man kan faktiskt lära sig att tänka på nya sätt. Det vet alla som arbetar med att inspirera andra till att våga göra nya saker. De kallas inspirationsföreläsare och brukar kunna föreläsa för andra hur de kan åstadkomma nya saker. Här kan du läsa mer om inspirationsföreläsare: https://www.inspirationsföreläsare.nu.

Tro inte på allt som du tänker!