Kontor kan behöva inredningsföretag

Flera kontor har sett bättre dagar, och det är synd när det finns folk som arbetar på kontor, trots att de skulle behöva en inredare som gör arbetsplatsen till ett snyggt kontor. Vad är det som en inredare kan göra, som inte andra kan? Det kan väl ändå inte vara ”rocken-science” att inreda ett kontor? Även om det knappt är en egen vetenskap, kan dock en inredare göra väldigt mycket för att inreda ett kontor så att alla trivs bättre.

Så kan man förändra kontor

  • Färg på väggar och golv – genom att en inredare kan välja vilka färger som ska vara på väggarna och golven, kan en inredare göra om ett helt kontor. Rosa och ljusblått lugnar ner oss. Gult gör oss glada och på gott humör. Rött kan elda upp oss och känna oss arga. Blått kan dämpa en människa, svart kan göra en lugn men även smått deprimerad. Det bästa som man kan ha på ett kontor är antingen vitt eller grått. Och sedan addera andra färger på golv, och möbler.
  • Blommor – nästan alla kontor blir upplivade av blommor. Gröna växter ger oss bättre inomhusluft. Blommor ger en större hemtrevnad.
  • Möbler – möblerna gör mycket för inredningen. Särskilt om det är designade möbler, så gör de kontor så mycket finare.
  • Mattor – mattor på kontor kan ha en ljuddämpande effekt. De ger också en hemtrevnad som inte tomma golv riktigt kan ge. Det beror på vilken färg golven har. Har man trägolv, behövs inga mattor då de är så vackra.
  • Textilier – textilier kan verkligen göra ett kontor mer hemtrevligt och har man till exempel målat vitt på väggar och innertak, kan man behöva textilier i andra färger som framhäver de vita väggarna.
  • Nya lösningar – en inredare är mycket duktiga på att hitta nya lösningar på till exempel förvaringar, trångboddhet eller brist på utrymmen. Läs mer här.
Kontor kan behöva inredningsföretag