När du behöver ett tryckeri

Arbetar man på ett företag behöver man fortfarande mycket pappersprodukter. Och har man pappersprodukter så behöver man fortfarande tryckt papper och kanske kartonger. Behöver man tryckta saker på papper eller kartong behöver man ett tryckeri som trycker den text eller bild som man behöver på pappret eller på kartongen.

Men var hittar man ett bra tryckeri? Många tryckerier har antingen omvandlat sin verksamhet och anpassat sig till den digitala marknad som vi alltmer ser nu, eller så har de upphört. Men det finns fortfarande kring 2.000-2.500 tryckerier kvar i Sverige. Även om de också arbetar alltmer digitalt, så trycker de fortfarande på papper och kartonger.

De stora skogsbolagen anpassar pappret

Det kan man också se med de stora bolagen att de anpassar sin papperstillverkning till mer digitala papper. Journalistvärlden har länge väntat på de digitala papperstidningarna. Det vill säga, att pappret är en slags hybrid mellan det vanliga pappret, men som kan uppdateras, precis som en vanlig dator. Även skogsbolagen själva har länge velat montera papper som kan uppdateras, till exempel på busskurerna, för att passagerare ska se när nästa buss kommer. Än så länge har vi inte sett det ”uppdaterade” och digitala pappret, även om det troligen kommer någon gång i en nära framtid.

Inte bara papper som trycks

Dessutom är det ju inte bara papper som behöver tryck – även flaggor, banderoller, bildekaler, klistermärken, ljusskyltar, rollups och många andra produkter behöver tryckt text. Då är det viktigt att man hittar ett tryckeri som kan utföra de tjänsterna. Är det i Stockholm som man behöver få tag i ett bra tryckeri, kan man börja med att googla ”tryckeri Stockholm” om det är i Stockholm som man behöver det, eller ”tryckeri Göteborg” och så vidare beroende på var det är i landet som man behöver få tag i ett bra tryckeri. Sedan är det bara att ta kontakt och fråga efter offert och eventuellt om referenser. Lycka till!

När du behöver ett tryckeri