Kick-off i Stockholm? Här är tipsen

Stockholm är stort. Har man sitt företag i den kungliga huvudstaden finns det många möjligheter. Här tar vi upp olika slags evenemang och hur man kan ordna kick-offer.

För den äventyrliga personalen – hoppa bungyjump eller fallskärm

Vill man göra något annorlunda och kanske utmana personalen kan man göra något verkligen annorlunda och våghalsigt. Det kräver att man har en relativt homogen personalgrupp och att alla har en fysik som klarar av detta. Det kräver också att personalen hinner förbereda sig på detta och kan ta fram giltiga läkarintyg, ifall man ska hoppa fallskärm. Det går inte att begära att personalen ska kunna hoppa fallskärm på egen hand, men de kan i stället hoppa tillsammans med en fallskärmstränare.

För den aktiva personalen – spela e-game eller paintball

Vet man att man har en aktiv personalgrupp, kan man spela olika e-sporter. Det enda som de ska kunna är grundläggande datorkunskap. De måste inte vara vana e-sportspelare för att klara av detta. Det kan lika väl vara första gången som de gör det. Då får de prova på att göra något nytt och det är ju bra. Har man en mycket aktiv personalgrupp kan man ta med dem på paintball. Då kan de antingen tävla mot varandra eller mot ett annat företag. Vill man svetsa samman personalgruppen, är det bättre att låta dem tävla mot ett annat företag för att föra dem närmare varandra.

För den livsnjutande personalen – vinprovning och middagar

Har man en personalgrupp som inte är så aktiv, men som gillar mer stillsamma aktiviteter, kan man i stället låta dem få en vinprovning. Då får personalen veta mer om viner från jordens olika hörn, vad som passar med vissa sorts viner. Om personalen får veta mer, är det bra för hela företaget. Till exempel om personalen arbetar på en restaurang, på en bar eller catering, kan de behöva fortbildning i olika viner och vad som passar med dem. Efteråt bjuder man sedan på god mat och kombinerar kanske olika viner, så att man själv får smaka av maten med vinerna och på så sätt får en större kunskap.

Det måste inte bara vara viner

Det kan lika gärna vara öl, whiskey eller någon annan dryck. Det som är viktigt är att aktiviteten för samman de som arbetar tillsammans varje dag. Får man en personalgrupp att göra aktiviteter tillsammans blir de vänner, och vänner brukar jobba bra tillsammans. De baktalar inte varandra, de är juste ot varandra och hjälper varandra. Det är viktigt. Läs mer om vinprovning som är speciellt utformad för företag i Stockholm på: http://www.vinprovningföretagstockholm.se.

Kick-off i Stockholm? Här är tipsen