Jämför innan du bokar magiker

Du vet att du vill boka en magiker till företagsfesten eller 50-årsfesten. Någon som kan bjuda på rolig, spännande och intresseväckande underhållning. Men vilken magiker ska bokas? Om du bor i Stockholm har du över 50 aktiva trollkarlar, magiker och illusionister att välja på. Inte minst eftersom många även kan tänka sig åka till Stockholm och uppträda även om de inte bor precis där.

Passande känsla och tema

Vill ni ha en fakir som jobbar med vassa föremål, slukar svärd och leker med eld? Kan passa jättebra på vissa tillställningar – sämre på andra. Delvis presenterar magikerna vilka de vänder sig mot på deras hemsidor. Det kan exempelvis stå att de har passande program för barn, bröllop osv.

Men det är ändå bara första steget. Bara för att en magiker har ett brett utbud för vuxna är det inte säkert att känslan och temat passar just din fest.

Det bästa sättet att gå in på deras hemsidor och se om de lagt ut filmer som visar tidigare uppträdanden. Självklart anpassas framträdanden utifrån hur kunderna vill ha det och vad som efterfrågas men man kan ändå få en känsla för hur magiker interagerar med publiken osv.

Pris

För stora företag är priset inte alltid relevant. Man vill ha en riktigt bra magiker och bokar någon känd. Men för de flesta privatpersoner är priset mer än relevant. Det är helt avgörande då man har en budget att hålla sig till.

Bor du i Stockholm, eller annan större stad, kommer utbudet vara stort och du kan begära in offert från flera olika. Bor du i en mindre stad så sök efter magiker i närliggande städer. Tar det en timme att köra är det många magiker som kan tänka sig uppträda i andra städer.

Samlingssidor ger bra överblick

Det finns ett flertal artistsidor på internet som presenterar magiker runt om i landet. En del har enbart fokus på en enda stad (vanligast mot Stockholm eller Göteborg) medan andra har samarbeten med artister över större delar av Sverige.

Dessa artistsidor fyller flera funktioner. Som kund kan man läsa om och jämföra olika magiker men även läsa artiklar om vad man bör tänka på i val av artist, vad det brukar kosta osv.

Ta alltid in flera offerter

Har du inte önskemål om att boka en specifik magiker bör du skicka ut förfrågningar till flera. Detta för att se vilka priser som erbjuds och vad de kan ge för olika slags upplägg på uppträdandet. Precis som vid alla inköp tjänar man på att jämföra.

Jämför innan du bokar magiker