Låt skräddarsy din kostym

Det finns ett plagg man som vuxen man (eller kvinna!) bör ha i sin garderob och detta i form av en kostym. Många avfärdar detta genom att peka på ett mindre behov – man kanske inte har kostym i arbetet, man kanske vill vara mer casual på fester och man vill inte känna sig för uppklädd då man väl befinner sig, så att säga, ute i svängen. Men, en kostym kommer alltid att vara väl till pass.

Det finns några tillfällen som faktiskt kräver en mer formell framtoning och här kan vi nämna nyår, jämna födelsedagar samt bröllop som typiska tillfällen där det – faktiskt – kan anses som ofint att komma klädd i annat än kostym.

Många män köper en skräddarsydd kostym med en tanke om att den ska användas väldigt sällan. Sanningen blir ofta att kostymen sitter så pass bra att männen hittar fler användningsområden och bär kostymen mer än man tänkt sig  

Dessutom är vår erfarenhet av det slag att om man väl investerat i en kostym så blir användningsområdena också fler – av den enkla anledningen att de flesta trivs i plagget i fråga. Man känner sig uppklädd, man känner sig fin, snygg och man känner av lite mer guldkant i tillvaron. Det är också det som en kostym verkligen gör: den ger lite lyx i vardagen och den kan därigenom öka självförtroendet hos mannen som bär den.

Kort sagt: du, som vuxen man, bör äga en kostym. Och den kostym du köper bör vara skräddarsydd. Vi säger detta av en enkel anledning. Köper du en kostym i en herrekipering så kommer den att vara snygg, den kommer att ha de slag du vill, den knäppning du önskar och det material du valt – men den kommer inte att sitta bra på din kropp. Det finns alltid något som måste korrigeras – alla män ser olika ut och den kostym som sitter bra på sin kompis kommer säkerligen att sitta sämre på din kropp.

Fördelar med att skräddarsy en kostym

Genom att besöka en skräddare för att skräddarsy din kostym så får du – för några hundralappar – en kostym som passar dig; du får din kostym på ett helt annat sätt. Fallet blir bättre och passformen är helt anpassad efter hur du ser ut gällande längd, bredd och exempelvis över axlarna. En skräddarsydd kostym är, helt enkelt, ett måste. Ska du göra investeringen på kanske 5000 kronor (en prisnivå som brukar fungera som riktmärke; då får du väldigt god kvalitet) så kan du gott addera några kronor för att ytterligare vässa upp ditt utseende.

En skräddarsydd kostym är ett måste. Har du lagt ut pengar på en kostym så kan du lägga några extra hundralappar på att få den anpassad efter din kropp. Lägg mer fokus på material, slag och knäppning

Det finns viktigare saker gällande en kostym än att besöka en skräddare – den är enligt oss ingenting att tveka på. Viktigare är att du faktiskt väljer en kostym som du trivs med och som du kan se dig bära även om tio år. Lägg lite extra tid på att välja slag som passar dig, en knäppning som håller i längden samt en färg som verkligen håller. Visst, en rosa kostym kommer definitivt att separera dig från den stora massan och få dig att sticka ut – men vill du verkligen ha den kostymen om tio år.

Ska du köpa en enda skräddarsydd kostym så bör du satsa mer tidlöst: treknäppt, trubbiga slag och en mörkare färg. Du kan alltid piffa upp genom färgen på skjortan och genom coolare accessoarer.

Låt skräddarsy din kostym