Njut av tapas i Stockholm – det är nästan som i Spanien

Om du varit nere i Spanien och ätit tapas under semestern så längtar du säkert tillbaka. Du kan få nästan samma upplevelse i Stockholm – spanskt och smakrikt.

Tapas. Smaka på det ordet. Det smakar semester, sol och värme. Det för tankarna till gemytlig samvaro med nya och gamla vänner. Du sitter under en markis som skyddar mot den heta solen vid Medelhavet. Först släcker du törsten med en kanna isad sangria tillsammans med bordskamraterna. Sen kommer servitören med ett mustigt rödvin och de första tapasrätterna.

Ni delar broderligt på patatas bravas, tacos de pollo, calamares och mycket annat. Det är spanskt, det är smakrikt, det är gott. Kunde inte vara bättre. Hela essensen av semester, ledighet och njutning ryms i denna måltid. Samtalet flödar från det ena till det andra. Hämningar släpper och skratten ekar.

Tapas på nära håll

Väl hemma i Stockholm är det mörkt och kallt. Du känner hur stelheten lägger sig som en tvångsjacka kring dina axlar. Du längtar tillbaka till sommarens semester. Ett helt år ska genomlidas med arbete, snö och isande nordanvindar, innan du har tid och råd att återvända till Spanien.

Då ringer nya kompisen som du träffade där nere. “Vet du att det finns en tapasbar i Stockholm?”, säger han. “Vi kan väl träffas där på fredag kväll? Jag säger till de andra också.” När fredagen kommer och ni är på plats så känner du hur spänningarna släpper. Sangrian kommer in och därefter era tapas. Allt är som där nere – åtminstone så länge du inte tittar ut genom fönstret.

Njut av tapas i Stockholm – det är nästan som i Spanien