Ordna en kick off för både kropp och själ

Gruppträning i grupp - en idé för en annorlunda kickoff
Nu är sommaren slut och det är dags att gå tillbaka till jobbet. En sommar med mycket god mat och kanske ett eller annat glas vin. Blev det lite si så där med träningen denna regniga sommar, du blev mest sittande framför Netflix med en påse chips?

Då är det dags för en kick off på jobbet – men av ett annat slag än den vanliga konferensdagen med pestokyckling och dans med fylleslag på kvällen. Nu ska du och dina jobbkompisar sitta framför datorn och fika på förmidagsmötet i elva månader framöver – varför inte starta hösten med en kick off i träningens tecken?

Ge kontoret en rejäl genomkörare

Det finns många skäl att låta höstens jobb på firman starta med en rejäl genomkörare. Det må låta lite flummigt, men kropp och själ hör ihop. Är du i god form så gör du också bättre ifrån dig även på jobbet – egentligen är det ganska självklart.

Dessutom är träning ett utmärkt sätt att skapa sammanhållning på jobbet samtidigt som man kopplar av och mår bra. Dessutom är en kick off på gymmet ett utmärkt tillfälle att informera och skapa entusiasm för det nya. Framförallt bland de lite äldre generationerna finns det fortfarande en viss skepsis inför den här typen av organiserad träning. Genom att ordna en inspirationsdag och prova på-aktiviteter så kan man skapa en entusiasm och träningsvilja som räcker året ut. Många gym och träningsföretag erbjuder i dag möjlighet till en företagsträff där medarbetarna för möjlighet att prova på allt möjligt i träningsväg
Spinning i grupp

Variation är nyckeln till trivsel

Hur ska man då tänka när man arrangerar företagets kick off med det fysiska välbefinnandet i fokus. Tänk på att det på de flesta arbetsplatser finns alla sorts människor – från träningspigga Sara som är på gymmet varje dag till Sune vars träning består i att hämta en öl i kylen när han kollar på Premier League – det är inte lätt att hitta en träningsform som passar alla på kontoret.

Variation och valmöjligheter är alltså en bra idé. En träningsform som fungerar bra i stora grupper är spinning, som också erbjuds på många gym i Stockholm. Sara kan köra ett tyngre pass medan Sune tar det lite lugnare bredvid – både får sig en rejäl genomkörare och lustfylld gemenskap på samma gång.

Moderna gym erbjuder idag ett stort utbud av olika träningsmetoder och pass, och många kan även ordna en eftermiddag/kväll – där man kan välja aktiviteter från menyn.

Bad, gym, olika former av cirkelträning, core, zumba. Vattenaerobics, pilates, vattengympa – utbudet är enormt och det går att hitta något för alla om du vill ha en trevlig träningsdag. Med bastu och buffé efteråt så kan du erbjuda dina medarbetare en riktigt trevlig dag tillsammans.

Ordna en kick off för både kropp och själ