Pressa priserna när du ska hyra porslin

porslin

Ska du ha en större fest är det inte alltid man vill servera gästerna på papptallrikar. Är det många människor som ska äta har man sannolikt inte heller porslin till hela kalaset själv. I sådana lägen kan det vara ett alternativ att hyra porslin.

Att köpa in stora mängder porslin är helt enkelt inte nödvändigt för de allra flesta. Det är dyrt, samtidigt som det kommer med en del praktiska problem. Efter att festen är över behöver du till exempel hitta någonstans att förvara det, eller göra dig av med det på ett eller annat sätt.

Jämför de olika aktörerna

Bor du i en större stad, till exempel i Stockholm eller i Göteborg, har du flera aktörer att välja mellan om du ska hyra porslin. I södra och norra Sverige kan givetvis samma situation uppstå även där – men utbudet är lite mindre.

Om du bor just i en större stad har du läge att jämföra de olika aktörerna. Kanske kan du till och med kolla de olika firmornas priser och kontakta dem för att ställa deras priser mot varandra. På så vis kan du få det så billigt som det bara går. Tänk på dock att inte förhandla för aggressivt – hellre att du får med någon liten förmån, än att du förlorar hela dealen.

Vilken standard kräver evenemanget?

Vissa aktörer hyr endast ut lite finare porslin, medan andra hyr ut lite mer ”vanligt” porslin. Andra hyr ut båda. Fundera på vad du behöver. Kanske ser de billiga tallrikarna helt okej ut? I sådana fall kanske det fungerar att ta det billigaste alternativet. Om uthyrningsfirman du planerar att hyra porslinet av inte har några bilder på de billigare tallrikarna, bör du kunna kontakta dem för att titta på dem närmare. Givetvis beror detta på vad det är för typ av evenemang, vilken budget man har och vilken standard på festen vill sträva efter.

Behöver allt vara i porslin?

Kanske ska ni äta inomhus, men röra er utåt för en kopp kaffe? I sådana fall kanske det inte gör så mycket om kaffekopparna är av plast eller papp. På så vis kan du spara in en del pengar, då kaffegodset inte behöver vara av porslin. Kaffemuggar av papp eller plast brukar kunna hittas på närmsta lite större matbutik för en förhållandevis liten peng.

Här får man såklart göra en liten avvägning från fall till fall. Kanske är porslinet till kaffet väldigt billigt överlag? I sådana fall kanske skillnaden mellan att köpa papp- eller plastmuggar och att faktiskt hyra koppar av porslin vara försumbar.

Pressa priserna när du ska hyra porslin