Träning på jobbet

Det blir alltmer intresse för att arbetsgivare, både enligt lagen, att uppmuntra till träning bland sin personal men också att de betalar för att de ska träna på sin fritid. Men numera är det alltfler arbetsgivare som ser till att personalen tränar genom att ta en tränare till jobbet och låter personalen träna på sin arbetstid.

Tänk vilken boost för personalen – få betalt för att träna, plus att få träna på jobbet. De slipper att lägga sin fritid på att gå och träna, de slipper betala för att träna och de blir piggare, friskare och mer vältränade på jobbet!

Jobb med tunga lyft kräver träning

Tänk dig att du arbetar varje dag med tunga lyft; sjuksköterskor, byggare, bilmekaniker och liknande yrken. Tänk då att man tränar just de muskler som krävs för de tunga lyften; muskler i ryggen, armar, mage och ben. Tänk dig att en arbetsgivare ser till så att just de musklerna tränas och byggs upp. Skaffar man sig en personlig tränare till en arbetsplats, kommer ju även hon, eller han att kunna ge bra kostråd. Hur man ska äta för att gynna musklernas tillväxt och så att man mår bättre, orkar med mer och växer till så gott det går.

Erbjuda personlig träning på fritid

Och om man som arbetsgivare inte tycker att det bör ske på arbetstid, kan man ändå erbjuda träning på arbetsplatsen efter arbetet så att man kan ge alla en chans att få träning, som arbetsgivaren bjuder på, men som är frivillig. Många har ju inte tiden till träning alltid, en del småbarnsföräldrar måste ju hämta och lämna sina barn på dagis och då är det klart att de bör få gå iväg. Man kan ju även erbjuda en personlig träning på personalens egen fritiden. Läs mer om personliga tränare på: ptdistans.nu.

Träning på jobbet