Välj rätt golv till konferenslokalen

Publik på konferens

Golv slits. Så enkelt är det bara och vissa golv drabbas också av ett hårdare slitage än andra. Om det handlar om ett golv som används dagligen och av många personer så kommer livslängden där att bli avsevärt mycket kortare än om man ser till ett golv som knappt används. Det gör att det blir en påtaglig skillnad mellan ett golv hemma hos en privatperson och ett golv i exempelvis en konferenslokal.

En annan avgörande skillnad i detta är att golvet hemma är ens egna – ett golv i en konferenslokal är det inte.

Enter således: mer slitage, mindre omvårdnad och ingen som helst tanke hos de som vistas på golvet. Kvinnor kan gå omkring med högklackade skor, män kan diskret “tappa “ en snus och ingen bryr sig överhuvudtaget om att gnugga bort smutsen innan man går in i lokalerna. Det gör också att golvet man väljer måste vara mer slitstark och tåligt – utan att för den sakens skull inkräkta på estetik och trivsel.

En konferens och lokalen för en sådan ska kännas varm och inbjudande; man vill inte få en känsla av att komma in i ett badrum. Det gör att exempelvis klinkers faller bort. Likaså skulle vi säga att en heltäckningsmatta skulle kosta mer än den smakar. Visst, den är fin och den ger ett bra skydd, men samtidigt så får man vara beredd på att en sådan kräver betydligt mer omsorg och att den lätt blir smutsig. En centrerad fläck på en sådan kan innebära en ren katastrof. Vårt råd? Kontakta en golvläggare för en konsultation.

En golvläggare hjälper er att hitta rätt

Om du skulle äga en konferenslokal i utkanten av Stockholm och ha problem med att hitta rätt golv så skulle vi definitivt råda dig att ta hjälp av en golvläggare. Naturligtvis för att få golvet på plats, men även för att avgöra vilket typ av golv som kommer att passa. Det många inte tänker på är att en golvläggare kan stärka ett golv genom att välja annorlunda ytbehandlingar.

Säg att ni kommer överens om att låta din golvläggare lägga in ett massivt golv av exempelvis ek i dina lokaler. Alla vet att trä inte står emot vatten och fukt speciellt bra, men det kan man också ge golvet lite hjälp med att göra. Väljer du exempelvis lack som ytbehandling så får du ett slitstarkt golv med en skyddande yta som tål smällar, som tål allmänt slitage och tryck och som står emot väta på ett bättre sätt. Samtidigt så kommer golvet att skänka skönhet, värme och ge rummen en inbjudande atmosfär.

En annan fördel med ett massivt trägolv som ytbehandlats med lack är att det går att fräscha upp.

Skriv underhållsavtal med din golvläggare

Golvet kommer att ta mer stryk, det går inte att förhindra. Det kommer, trots ytbehandling, att se trött, matt och livlöst ut. Så enkelt är det. Skillnaden mellan att välja ett golv av trä och ett billigare laminatgolv är dock att det förra går att fräscha upp och få som nytt genom en golvslipning. Normalt kanske en sådan behöver göras var tionde år, men i en konferenslokal så kommer intervallerna att blir något högre.

En golvläggare kan slipa upp golvet till ett rimligt pris – och addera ny ytbehandling – och genom detta ge dig ett golv med längre livslängd. Det handlar om en långsiktig investering. Många väljer det billiga golvet direkt – “det nöts ändå ut, varför betala mer för ett exklusivt golv? “. Vi skulle säga att det på sikt blir betydligt billigare att köpa mer kvalitet och låta en golvläggare, med jämna mellanrum, slipa och ytbehandla det. Livslängden blir längre.

Mer om golvläggning: http://www.golvläggarestockholm.net.

Välj rätt golv till konferenslokalen