Därför ska du lägga företagets event i Stockholm

Det är relativt vanligt att företag minst en gång per år ordnar ett event för sina anställda. Ett sätt att skapa gemenskap och bygga ”vi-känsla”. Ibland kombineras det med en konferens några dagar medan det i vissa fall bara är någon dag av fritid då man kan umgås utan att behöva prata jobb. Ett alternativ är att hålla detta i sin hemstad – men det finns stora fördelar att istället åka till Stockholm.

Här finns upplevelserna, artisterna och scenerna

I Stockholm finns flest artister att titta och lyssna på. Här finns de stora scenerna dit världsartisterna uppträder men även de små specifika scenerna med smal musik eller annan underhållning. Önskas en magisk kväll med trolleri eller mäktig opera? Önskar ni att artisterna ska uppträda direkt på konferenshotellet eller går ni hellre ut? Mer flexibilitet finns inte i Sverige. Något för alla smaker och tillfällen.

Enkel kommunikation – Att åka bort är att skapa distans

Det kan tyckas var enkelt och smidigt att ha konferensen eller eventet på ”hemmaplan”. Deltagarna kan lätt ta sig dit och de som inte kan vara hemifrån flera dagar kan åka hem på kvällen. Men samtidigt skapar detta inte samma samhörighet. Att vara i sin hemstad är att vara hemma – på gott och ont. Ska man åka iväg är Stockholm ett av de bästa alternativen, något beroende på var man bor. Oavsett om man kommer med flyg, tåg eller buss är det lätt att ta sig hit och sedan vidare ut till platsen där eventet genomförs.

Här finns specialiserade eventbyråer

Att anlita en eventbyrå till konferensen eller mässan är relativt vanligt. Inte minst om det är ett lite större sällskap då det annars blir en hel del att ordna med när biljetter ska bokas, boende ska väljas osv. Oavsett vilken stad som ett event genomförs i så finns nästan alltid en eventbyrå att anlita. Det som skiljer de som finns i Stockholm (och andra storstäder) är att de kan vara betydligt mer specialiserade. Eftersom kundunderlaget är så stort kan en eventbyrå vara specialiserad på att ordna bröllop, en annan att arrangera företagsmässor och en tredje att fixa ihop adrenalinfyllda upplevelser för grupper av unga äventyrslystna kunder. Genom att vara specialist kan de hitta unika lösningar som inte allmänna företag har möjlighet att göra.

Fråga dig själv – Om ditt företag ska anordna ett event. Vill du att det ska vara i din egen hemstad eller i Stockholm? Vad värdesätter du högst? Varför?

Därför ska du lägga företagets event i Stockholm