När du har slut på idéer för företagseventet

Funderar du på att ordna med en viktig konferens och event? Arbetar du kanske som personalansvarig på ett företag och har idétorka? Då bör du läsa här och bli inspirerad att göra något extra med din personal.

För dem som kan röra på sig med lätthet

1. Äventyrsbana

Med en äventyrsbana menar vi en verklig äventyrsbana, med höghöjds lina, balansering på hängbroar, fem kamp på marken. Detta är bra för företaget med många unga personer som gillar att röra sig fysiskt.

2. Stadsvandring

Denna aktivitet passar bättre arbetsplatser där man är mer van vid stillasittande och där deltagarna är intresserade av historia och kan tycka att en stadsvandring med guidad tur runt i Uppsala

3. Takvandring i Uppsala

Detta är egentligen samma slags stadsvandring, men här sker det på Uppsala slott, vilket passar alla som inte är rädda för höga höjder.

4. Geo-caching

Detta är en jakt som kan ske i tävlingsform där deltagarna får röra på sig i jakten på geo-cachingen. Föremål är utsatta på olika ställen i Uppsala och det gäller att med hjälp av en app hitta de olika föremålen, kanske svara på någon fråga och så vidare. Mycket bra för teambuilding på företaget.

5. Green hat challenge

Här är det en tävling, där deltagarna delas in i grupper och tävlar mot varandra. Det gäller att lösa vissa uppdrag, fota saker eller klara video- eller ljuduppdrag

Aktiviteter man kan göra på plats

1. Musiktävling

Denna aktivitet kräver att ett företag kommer ut och anordnar denna aktivitet, och hjälper deltagarna med ackompanjemangen till den musik som de ska framföra. De delas in i två tävlande lag och får först svara på olika frågor. Svarar de fel blir de tvungna att framföra en låt inför de andra.

2. Teambuilding aktiviteter; så som Code break

I denna aktivitet tävlar de även mot varandra. Deltagarna delas in i lagom stora grupper, inte för stora (!) och letar efter en kod, genom att leta rätt på olika uppgifter som alla leder fram till en kod som i sin tur ska användas för att låsa upp ett skrin, med en överraskning för det vinnande laget.

3. Föreläsning om överlevnadsstrategier, eller helt andra ämnen som intressera åhörarna

Detta är trots allt den vanligaste aktivitetsformen på olika event. Man sätter sig i åhörarbänken och lyssnar på något som intresserar de flesta på företaget.

4. Mordgåta

Denna aktivitet är liknande de andra där deltagarna delas in i små grupper som tävlar mot varandra och ska lösa gåtor eller knäcka koden. Antingen kan man delta i ett event med skådespelare där en av dem dör och där alla deltagarna gemensamt ska försöka knäcka gåta om vem som är mördaren. Eller så utser man olika skådespelarkaraktärer för deltagarna och de får tilldelat olika uppgifter som de ska genomföra. Allt material kan man beställa för de olika eventet. Det är bara att googla företag event Uppsala, så hittar man de olika event där.

Upplevelser

1. Spa och bastubad

Denna aktivitet är oslagbar. Vilken personalgrupp blir inte avslappnad och på gott humör att bli bjudna på bastu och spa? Det räcker som aktivitet. Efteråt kan man gå på en trevlig middag med goda drycker.

2. Vinprovning

Denna aktivitet är inte svår att tycka om. Den behöver inte vara så blöt som den låter som. Här gäller det att i stället träna upp de egna smaklökarna och lära sig om de olika vindruvornas karaktär och historia.

3. DIY (do it yourself) parfymer och body scrubs

Här tar man sig till en skapande verkstad där man får instruktioner om hur man kan tillverka sin egen body scrub eller parfym. Detta är en speciell upplevelse för deltagarna får de har möjlighet att lära känna varandra på annat sätt genom denna gemensamma aktivitet

4. Chokladprovning

Detta är liksom vinprovningen, ett tillfälle då deltagarna får prova på olika choklader, smaker och vad som går att kombinera ihop. Man får lära sig om kakaobönans historia och smaker. Dessutom får man chansen att blanda till sin egen choklad

5. Matlagning

Denna aktivitet går i samma anda som de andra aktiviteterna som vin- och chokladprovning. Deltagarna tävlar inte mot varandra men får chansen att arbeta tillsammans för att få till stånd en god måltid som sedan avnjuts.

Beroende på de olika aktiviteterna, kan ni komma att behöva hyra en buss, då får man även med sig en chaufför som tar er till platsen där de äger rum. Läs mer om hur du kan hyra buss i Uppsala på: http://www.hyrabussuppsala.se.

När du har slut på idéer för företagseventet