Få med alla på bussen!

Ska ni göra något tillsammans på företaget? Är det dags att avrunda höstens, vinterns och vårens arbetsinsats med ett event för alla? I stället för att betala bilar, tåg eller taxi till den aktivitet som man har planerat för alla är det mer ekonomiskt att hyra bussar som kan ta alla medarbetarna till platsen för aktiviteten. Säg att man har hyrt en resturang där man har planerat för lunch, eftermiddagsaktiviteter och senare middag och sedan skjuts tillbaka till ursprungsplatsen. Då kan hyrbussar smidigast se till att alla kommer till aktiviteten och hem igen, utan att ha tappat bort någon.

Få med även dem som helst vill slippa

Det är ofta en och annan som helst vill slippa eventet och aktiviteter som företaget vill ha medarbetarna med på. Det kan vara olust inför att tvingas göra saker med sina jobbarkompisar, eller blyghet, eller helt enkelt lathet som gör att vissa vill hoppa över det som jobbet har tänkt, men de flesta företag ser med oblida ögon på sådana avhopp. Själva tanken med aktiviteten är ju den att det ska bidra till bättre samförstånd mellan medarbetarna på företaget, och om de då uteblir är ju själva intentionen med aktiviteten borta.

Att hyra buss är då ett sätt att se till att alla kommer med. Det är bekvämt för alla. Ingen behöver tänka på att köra till eller från platsen. Själva aktiviteterna kan mycket väl börja redan ombord på bussen. På så sätt sparar man tid och får med alla på gott humör medan man får med sig dem på bussen.

Förvarna om att klä sig ledigt till aktiviteten

Ska du ha aktiviteter för en hel grupp från kontoret kan det vara bra att förvarna dem om att klä sig i ”oömma kläder och gott humör”. Då kan man ha en tipsrunda, om vädret tillåter kan man ha några avslappnande lekar och övningar för dem. Man kan ha kubbspel, brännboll, säcklöpning, springa med ägg på sked och mycket annat.

Vill man kan man även bada tillsammans, bada bastu eller göra någon sport som man inte gör annars; bergsklättring, grottbesök, hästridning eller någon annan fysisk aktivitet.

Säg att ni åker från Västerås och behöver hyra buss i Västerås med chaufför så att alla från företaget kan komma ut och hem välbehållna. En sådan resa kostar enbart några tusen kronor för företaget, jämfört med att betala bensinen för tio olika bilar som ska köra ut. Alla vill ha ersättning för slitage och drivmedel. Hyr du en buss, betalar du en faktura och slipper betala ut ersättning till tio olika personer.

Få med alla på bussen!