Inte alla städföretag lever upp till kraven

 

Välstädad butik

Städning som städning kan man tänka, men det är definitivt inte fallet när det kommer till butiksstädning i Stockholm. Här kommer du som företagare snabbt att märka att det inte är alla städföretag som håller måttet.

Om du arbetar inom detaljhandel är din butikslokal ofta det första intryck som dina kunder har av dig. Den måste vara i toppskick när det gäller varor, presentation, utrustning och belysning men även när det kommer till hur rent det är.

Just i Stockholm är det många butiksägare som gärna vill spara på utgifterna. Det är helt klart förståeligt med tanke på hyrespriserna för butikslokaler. Men en punkt man inte bör spara på är butiksstädningen.

Marknaden för städföretag har stigit rekordartat tack vare statens RUT-avdrag för privatpersoner. Det har visserligen inneburit en positiv konkurrens på marknaden, men också att många oseriösa aktörer har startat företag då de velat tjäna pengar snabbt på att erbjuda billiga tjänster. Ett flertal av dessa har också insett att företagsmarknaden är mycket lukrativ i Stockholm.

Allt för billigt innebär i de flesta fall tyvärr att du får en städning som är undermålig och att de som städar åt dig får dåligt betalt. Den som inte får skälig ersättning för sitt arbete har ingen anledning att anstränga sig för att göra ett riktigt bra jobb.

Den typen av städföretag vill du inte anlita för din butiksstädning i Stockholm. Det handlar nämligen om mer än bara slarvig städning och dåliga arbetsvillkor för dem som jobbar. Att städa butiker kräver specialkompetens.

Där hemstädning följer enkla regler som de flesta snabbt kan lära sig måste man jobba på ett helt annat sätt i butiker. Det handlar om att ha ett extra skarpt öga för helheten. Det är ingen annan som lyfter på dina varor och torkar av hyllor eller montrar under veckorna. Det måste vara rent ända in i hörnen i omklädningsrummen. Golven måste behandlas regelbundet för att tåla slitaget från kunder och personal. Skyltfönstren måste putsas för att alltid se rena och snygga ut. Att städa i butiker kräver en annan metodik än städning i bostäder.

Se till att alltid anlita en städfirma som specialiserar sig på butiksstädning i Stockholm och begär alltid en provstädning innan du skriver på ett löpande kontrakt. Du kommer snabbt att märka om den firma du är intresserad av har det som krävs för att regelbundet hålla din butikslokal i toppskick.

Inte alla städföretag lever upp till kraven