Stökigt efter firmafesten? Ta hjälp med städningen

Stökigt efter fest.
Det är inte många som är särskilt pigga dagen efter en firmafest. Vid sådana tillfällen kan det vara extra bekvämt att beställa in lite efter festen-städning. Många fläckar kan i princip vara både svåra och jobbiga att få bort själv. Dessutom vill ju nog de flesta ligga och vila istället för att städa upp lokalen (såklart).

Använd offertsidor

Kanske har firmafesten kostat en del pengar, och då kan det kännas särskilt angeläget att spara in lite på städningen. Ett bra sätt att hitta en firma på som kan göra din efter festen-städning till bästa möjliga pris är att använda sig av offertsidor.

Offertsidor fungerar som så att du att du beskriver det du behöver hjälp med (efter festen-städning i det här fallet). Dock är det alltid bra att ge en så precis beskrivning som möjligt. Berätta hur stor lokalen är, om det har blivit några fläckar som är särskilt svåra att få bort, när du behöver din efter festen-städning och var du befinner dig.

När du har gjort detta skickar offertsidan ut din beställning till flertalet firmor i närheten. Firmorna kan sedan svara på ditt uppdrag och komma med en offert, som är kostnadsfri för dig. Om flera firmor svarar, vilket det ofta kan göra, så har du god möjlighet att förhandla och jämföra.

Givetvis finns det också nackdelar med detta. Den största nackdelen är kanske att du ju endast får offerter som är anslutna till sidan, vilket inte alla är. Du riskerar alltså att missa bra, kanske till och med billigare, firmor som inte är anslutna till den offertsida du använder dig av. Som sagt kostar det ju dock inget, så du har knappast något att förlora på att använda dig av en offertsida, och samtidigt leta på andra sätt.

Använd sociala medier

För att hitta en bra firma som kan sköta din efter festen-städning kan det vara en god idé att använda sig av sociala medier. Har du flera konton på sociala nätverk, till exempel på Facebook och Instagram, har du förmodligen ett brett nätverk av människor som kan hjälpa dig att hitta en seriös aktör.

Det är ju inte bara dina vänner, och utan även deras vänner, som kan hjälpa till. Kanske stöter du på någon som själv har en städfirma. I sådana fall kan du kanske räkna med ett schysst pris om ni är bekanta med varandra.

Överlag är det givetvis bra att höra med vänner, och då inte bara på sociala medier. Fördelen med att få en rekommendation av någon man känner, är att det givetvis väger tyngre än en kundrecension på någon sajt som du inte besökt tidigare.

Kolla upp firmorna

När du väl har ett antal firmor du kan tänka dig att anlita, är det bra att göra lite research kring dem. En bra början är att helt enkelt söka runt på Google efter omdömen från kunder. Tänk på att alltid läsa dessa recensioner med ett kritiskt öga. Ofta är det anonyma kommentarer, och det kan lika gärna vara ägaren som skrivit de bästa kommentarerna

Stökigt efter firmafesten? Ta hjälp med städningen