Var kan man köpa presentkort på vinprovning i Stockholm?

År 2008 blev ” En upplevelse” årets julklapp och det är minst sagt en present som fortfarande står högt i kurs. Detta inte minst eftersom de flesta har alla prylar man har behov av samtidigt som man aldrig kan få för mycket av upplevelser. Ett av de företag om säljer upplevelser i Stockholm listar just Vinprovning som en av de mest populära upplevelserna att köpa. Inte oväntat med tanke på att intresset för finare viner har ökat kraftigt över tid.

Att köpa ett presentkort på vinprovning i Stockholm går att göra via främst två vägar och dessa vägar har sina fördelar och nackdelar.

Vänd dig direkt till företaget

Det finns ett par företag som erbjuder vinprovning i Stockholm eller i utkanten av staden. Dessa har något olika inriktningar så man bör jämföra upplägg och pris innan presentkortet beställs. En del har längre vinprovarkurser som vänder sig till mer erfarna vinkännare medan andra har ett par timmar en vardagkväll för nybörjare som är nyfikna på vin. En del har vinprovning tillsammans med mat medan andra inte har det osv.

Genom att kontakta ett av dessa företag går det oftast att få ett presentkort hos dem på valfri summa. För att inte visa exakt vad vinprovningen kostar är det även möjligt att köpa en speciell upplevelse, exempelvis ”Vinprovningskväll” varpå det enbart står detta på presentkortet.

Fördelen med att kontakta ett företag och köpa presentkortet direkt från dem sitter i att man kan välja på det mycket stora utbud av vinprovningstillfällen som erbjuds i Stockholm över ett år. Man kan därmed välja en provning som passar mottagaren av presentkortet perfekt.

Köpa via upplevelseföretag

Den andra vägen är att köpa ett presentkort direkt via ett upplevelseföretag. Det finns 5 – 10 större upplevelseföretag i Sverige som marknadsför allt från att flyga ballong till vinprovningar. De har ett extremt stort utbud av upplevelser över hela Sverige även om de flesta utförs i Stockholm.

När ett presentkort på vinprovning bokas via en sådan sajt vet man inte i förväg vilket företag som står bakom vinprovningen. När betalning skett ges ett värdebevis ut som sedan används för att logga in på sidan och aktivera upplevelsen. Det är i detta skede som kontaktuppgifter ges ut till aktuellt företag.

Nackdelen sitter därmed i att man inte kan välja exakt var vinprovningen ska genomföras. Man får helt enkelt nöja sig med det företag som har samarbete med upplevelseföretaget. Det kan tyckas som att det därmed alltid är bättre att boka direkt via ett vinprovarföretag men det finns även fördelar med denna väg.

Fördelen med att boka vinprovning via upplevelseföretag sitter i flexibiliteten. Skulle mottagaren inte uppskatta vinprovning kan värdebeviset bytas till annan upplevelse var som helst i Sverige. Önskas inte vinprovning i Stockholm – kanske det lockar med att åka U-båt i Malmö.

Var kan man köpa presentkort på vinprovning i Stockholm?